Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αυστραλία: «Επιδρομή» καταναλωτών στα μαγαζιά για τις εκπτώσεις

Εκτιμάται πως  οι καταναλωτές που «όρμησαν» για ψώνια ξόδεψαν συνολικά κοντά στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια!

australiaA

«Εισβολή» έκαναν σήμερα οι Αυστραλοί καταναλωτές στα καταστήματα για να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις. Χιλιάδες καταναλωτές περίμεναν στην ουρά από το απόγευμα των Χριστουγέννων έως σήμερα το πρωί που άνοιξαν οι πόρτες των πολυκαταστημάτων για να «εισβάλουν» μέσα και να βρουν κάποιο «κελεπούρι» λόγω των εκπτώσεων.

Εκτιμάται πως σε όλη την χώρα οι καταναλωτές που «όρμησαν» για ψώνια ανήλθαν σε μερικά εκατομμύρια και ξόδεψαν συνολικά κοντά στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια! Οι εισπράξεις φέτος ήταν αυξημένες 6% σε σύγκριση με πέρσι. Σε ορισμένα καταστήματα οι πρώτοι εκατό πελάτες κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια τηλεόραση για μόλις 50 δολάρια (κανονική τιμή άνω των χιλίων δολαρίων) ή ένα άρωμα για μόλις πέντε δολάρια. Και να φανταστεί κανείς πως είχε προηγηθεί το «καταναλωτικό όργιο» των Χριστουγέννων όπου δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια σε ψώνια.

Αποτελεί παράδοση, πλέον, κάθε χρόνο την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων χιλιάδες, σ” όλη τη χώρα να εξορμούν στα μαγαζιά, ιδιαίτερα τα πολυκαταστήματα για να επωφεληθούν από το μεγάλο ξεπούλημα που κάθε χρόνο ξεπερνά κάθε προηγούμενο, σε αριθμό αγοραστών, σε δολάρια που δαπανούνται και ώρες που ανοίγουν οι πόρτες.

Το Myer και το David Jones στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, άνοιξαν τις πόρτες τους στις 5 το πρωί ενώ πολλοί ήταν στην ουρά, να πάρουν θέση, από τις 6.30 το απόγευμα τη μέρα των Χριστουγέννων. Δηλαδή πριν καλά-καλά ξεκοκαλίσουν τη γαλοπούλα, έτρεξαν να προλάβουν να μην τους πάρει άλλος τη σειρά.

Η απληστία και ο σκληρός ανταγωνισμός των μεγαθηρίων, ώθησε το Myer και το David Jones να διαφημίσουν τις εκπτώσεις τους από την παραμονή των Χριστουγέννων στο ίντερνετ, μην αφήνοντας πολλούς να φάνε ούτε το χριστουγεννιάτικο γεύμα με την ησυχία τους. Ο καταναλωτισμός σ” όλη του τη δόξα. Σημειώνεται ότι το 13% των αγορών έγιναν φέτος μέσω του διαδικτύου όπου ξοδεύτηκαν 2.8 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By