Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Αυστραλία: «Καμπάνα» έως και 40.000 δολ. για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Για ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετιστές που συλλαμβάνονται για πρώτη φορά, το χρηματικό τίμημα μπορεί να ανέρχεται στα 4.300 δολάρια

alkool

Οι νέες ρυθμίσεις που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Βικτωρίας προβλέπουν πρόστιμα εώς και 40.000 δολάρια Αυστραλίας (κοντά 27.000 ευρώ), αλλά και κατασχέσεις αυτοκινήτων των οδηγών εκείνων που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, με στόχο την μείωση των ατυχημάτων και την συμμόρφωση των οδηγών.

Για ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετιστές που συλλαμβάνονται για πρώτη φορά, το χρηματικό τίμημα μπορεί να ανέρχεται στα 4.300 δολάρια, ενώ ως άμεσο επακόλουθο θα χάνουν την άδεια οδήγησης για 12 μήνες.

Οι κατ” επανάληψη παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ακόμη βαρύτερα πρόστιμα, μεταξύ 13.000 και 40.000 δολαρίων και, σε κάθε περίπτωση, τα οχήματα θα κατάσχονται από την αστυνομία για 30 ημέρες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Terry Mulder, πρόκειται για ένα σοβαρό παράπτωμα που χρήζει αυστηρής αντιμετώπισης.

«Το συνδυασμένο παράπτωμα στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δηλαδή δεν θα ανεχτούμε( αυτούς) που δε δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή στους άλλους οδηγούς στον δρόμο και οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να οδηγήσουν υπό την επήρεια ενός κοκτέιλ αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών και να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο άλλους ανθρώπους στο δρόμο» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Έρευνα καταδεικνύει ότι οδηγοί αυτοκινήτων ή μοτοσικλετιστές που καταναλώνουν αλκοόλ και παράνομες ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό τους παρουσιάζουν, κατά μέσο όρο, 23 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να σκοτωθούν σε σύγκρουση από όσους δεν έχουν κάνει τέτοια κατάχρηση. Είναι, επίσης, πιο πιθανό να προκαλέσουν το τρακάρισμα, σε σχέση με άτομα που έχουν μόνο αλκοόλ στον οργανισμό τους».

Τα νέα μέτρα αναμένεται να συζητηθούν στο Κοινοβούλιο αυτό τον μήνα και να τεθούν σε εφαρμογή από τα μέσα του 2015.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By