Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Αυτόνομη πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ ζητούν 12 στελέχη του κόμματος

«Να προχωρήσουμε μακριά από σκοπιμότητες και επετηρίδες»

dimar

Την αυτόνομη πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ στις σημερινές πολιτικοοικονομικές συνθήκες, προς όφελος των πολιτών, και με τη συμμετοχή της κοινωνίας, ζητούν με κείμενό τους 12 μέλη της ΔΗΜΑΡ ενόψει και του Συνεδρίου του κόμματος. Μεταξύ των υπογραφόντων είναι η βουλευτής Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη και τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

«Οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο, πιστεύουμε ότι, παρά την έκταση της εκλογικής υποχώρησης, η δύναμη της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι οι δεκάδες χιλιάδες ανιδιοτελείς πολίτες που οικοδόμησαν και στήριξαν αυτό το κόμμα και συνεχίζουν να θεωρούν αναγκαία την αυτόνομη πολιτική παρουσία του» υπογραμμίζουν στο κείμενο τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και επισημαίνουν «στη ΔΗΜΑΡ μπορούμε να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες αλλαγές πολιτικής γραμμής και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κόμματος με τις αναγκαίες αλλαγές σε δομές και πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα, μακριά από σκοπιμότητες κι επετηρίδες».

Παράλληλα υπογραμμίζουν «Η χώρα χρειάζεται στρατηγική και δημόσιες πολιτικές που δεν θα συντηρούν ούτε θα βελτιώσουν απλώς τις δομές και τις λειτουργίες, που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, αλλά θα τις μεταρρυθμίσουν δραστικά προς όφελος των πολιτών με την συμμετοχή της κοινωνίας. Γι” αυτό το λόγο στεκόμαστε κριτικά απέναντι στην υπόθεση της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, στα κελεύσματα δηλαδή συμπράξεων κορυφής, που υπερασπίζονται τις πιο συντηρητικές πολιτικές επιλογές και αποσιωπά τις πολιτικές ευθύνες που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση».

Καταλήγοντας τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν μεταξύ άλλων:  «Η ΔΗΜΑΡ έχει ένα, ιδιαίτερο και μοναδικό ρόλο στο σημερινό πολιτικό σκηνικό. Είναι η δύναμη που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην συγκρότηση του νέου προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος με άξονες τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ένα σοβαρό, ρεαλιστικό πρόγραμμα ανόρθωσής της και αντιμετώπισης των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. Η αυτόνομη εκλογική της κάθοδος στις προσεχείς εκλογές, παρά τις ιδιαίτερες δυσκολίες, είναι για τούτο βασική μας επιλογή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By