Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Αυτόφωρο αν οι υπάλληλοι πάνε στη δουλειά τους πριν τη 1 το μεσημέρι της Μ.Παρασκευής

Θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου

1

Με αυτόφωρο απειλούνται όσοι εργαζόμενοι εμπορικών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ βρεθούν αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, εντός της επιχείρησης όπου εργάζονται πριν από τη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απεστάλη χθες στα καταστήματα όσοι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά τους πριν τη 1 το μεσημέρι, οπότε και ανοίγουν τα μαγαζιά, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως αναφέρει η στήλη «Στίγμα» των Νέων». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδοθείσα εγκύκλιος βασίζεται σε νόμο του 1976, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ποτέ μέχρι σήμερα ενεργοποιηθεί.

Στέλεχος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), που εξέδωσε την επίμαχη εγκύκλιο, μιλώντας στο protothema.gr, είπε χαρακτηριστικά ότι, «εδώ δεν γίνονται συλλήψεις για σοβαρότερα αδικήματα…», αφήνοντας να εννοηθεί ότι, στην ουσία, η οδηγία και πάλι δεν θα εφαρμοστεί.

Να σημειωθεί ότι αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, τόσο τα εμπορικά καταστήματα, όσο και τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By