Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Η φωτογραφία που συγκίνησε τη Σύνοδο Κορυφής

Ιδού η εικόνα που συγκίνησε τους 27 ηγέτες και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

pittarasΤην περιπέτεια της απαγωγής του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Yohanna Ibrahim  στη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, κατά την διάρκεια της επιστροφής τους από ανθρωπιστική αποστολή πριν ένα μήνα, θέλησαν να υπενθυμίσουν άγνωστοι στους αξιωματούχους της Συνόδου Κορυφής.

Η αφίσα για τους δύο ορθόδοξους αξιωματούχους βρίσκεται σχεδόν σε όλους στους γειτονικούς δρόμους των Βρυξελλών που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής, στέλνει το δικό της μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες για την άμεση κινητοποίηση και ευαισθητοποίησή τους.

Σημειώνεται ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική Αρχιεπισκοπή Αντιοχείας της Βορείου Αμερικής έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την απελευθέρωση των απαχθέντων, διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου (https://petitions.whitehouse.gov/petition/save-syrian-christians-bishops-and-clergy-men/Nqrb3cv1), ζητώντας έτσι την ανάληψη δράσης της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών για λογαριασμό των μητροπολιτών που έχουν απαχθεί. Στόχος είναι η συγκέντρωση 100.000 υπογραφών μέχρι τις 23 Μαϊου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By