Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Απολογείται αύριο o Βίκτωρας Ρέστης

Υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

 

restisΕνώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί αύριο το πρωί ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης που συνελήφθη την Τρίτη και παραμένει κρατούμενος για την υπόθεση επισφαλούς δανείου που χορήγησε η τράπεζα FBΒ, της οποίας κατείχε μεγάλο πακέτο μετοχών.

Ο εφοπλιστής καλείται αύριο να απολογηθεί για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά ποσό 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε πριν περίπου ένα χρόνο, ως δάνειο η FB Bank και σύμφωνα με την κατηγορία που έχει διατυπωθεί σε βάρος του, κατέληξε μέσω διαδρομών σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον ίδιο.

Ο κ. Ρέστης αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση του εν λόγω επισφαλούς δανείου και επιμένει ότι τα χρήματα κατέληξαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, πρώην συνεργάτη του.

Η πλευρά του κατηγορούμενου φέρεται επίσης να αναφέρει πως όταν έγινε αντιληπτή από την τότε διοίκηση της τράπεζας η εκταμίευση του εν λόγω δανείου, κινήθηκε διαδικασία σε βάρος του υπαλλήλου που το ενέκρινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής φέρεται να προσανατολίζεται στην κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του ποσού που τον έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης και να στραφεί σε βάρος του πρώην συνεργάτη του ο οποίος καταζητείται μετά από ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας.

Πάντως, σύμφωνα με τη νομοθεσία η καταβολή του ποσού δεν κλείνει την ποινική δικογραφία σε βάρος του εφοπλιστή, καθώς δεν αφορά υπόθεση και διεκδίκηση μεταξύ ιδιωτών.

πηγή: ΑΜΠΕ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By