Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Προχωράμε προς τα εμπρός»

«Η διαρκής αγάπη μας για τη Σκωτία είναι ένα από τα πράγματα που μας ενώνουν όλους»

basilisaelisabet

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι οι Σκωτσέζοι θα καταφέρουν να ενωθούν σε ένα πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού μετά από τις διαχωριστικές γραμμές που προέκυψαν με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Για πολλούς στη Σκωτία και σε άλλες περιοχές, σήμερα είναι μια ημέρα έντονων συγκινήσεων και αντίθετων συναισθημάτων, μεταξύ συγγενών, φίλων και γειτόνων. Αυτή, φυσικά είναι η φύση της εύρωστης δημοκρατικής παράδοσης που απολαμβάνουμε σε αυτήν τη χώρα. Όμως δεν έχω αμφιβολία ότι αυτά τα συναισθήματα θα απαλυνθούν από την κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων», τόνισε η βασίλισσα σε ένα σπάνιο μηνύμά της.

«Τώρα, καθώς προχωράμε προς τα εμπρός, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι παρά τις διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν το κοινό μας στοιχείο είναι η διαρκής αγάπη μας για τη Σκωτία και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μας ενώνουν όλους», συμπλήρωσε.

«Γνωρίζοντας τον σκωτσέζικο λαό, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Σκωτσέζοι, όπως και οι άλλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ικανοί να εκφράζουν ισχυρές πεποιθήσεις και στη συνέχεια να συνενώνονται και πάλι, σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και υποστήριξης, να εργάζονται εποικοδομητικά για το μέλλον της Σκωτίας και όλων των περιοχών της χώρας» σημειώνει στο γραπτό μήνυμά της.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ηττήθηκαν, με ποσοστό 45% καθώς το 55% των Σκωτσέζων ψήφισε υπέρ της παραμονής της περιοχής στους κόλπους του Ηνωμένου Βασιλείου.

By