Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Βενιζέλος: Να μην υποδείξει κανείς στον κυπριακό λαό τι θα αποφασίσει

Για τιμωρητικές αποφάσεις της Ευρωζώνης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

benizelosbouliΔιαδοχικές συνομιλίες είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αξιωματούχους της Κύπρου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τις επαφές, έκανε λόγο για μυωπικές και τιμωρητικές αποφάσεις της Ευρωζώνης για την Κύπρο, πλήττουν την Ευρώπη στο σύνολό της, ενώ υπογράμμισε ότι «ξέρουμε στο πετσί μας πόσο δύσκολο είναι να κινείται κάποιος μέσα σε συντηρητικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς και να διαπραγματεύεται με παράγοντες που δεν θέλουν να δουν τις κοινωνικές και αναπτυξιακές διαστάσεις μίας κρίσης που δεν είναι μόνον χρηματοοικονομική και δημοσιονομική».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «η Ευρωζώνη βρίσκεται τώρα μπροστά στο δίλημμα ή να τροποποιήσει τις αποφάσεις της για την Κύπρο ελέγχοντας τις εξελίξεις ή να πυροδοτήσει ανεξέλικτες καταστάσεις που θα τη  βλάψουν ως σύνολο» και πρόσθεσε ότι «δεν  θα υποδείξει κανείς στον κυπριακό λαό και τους αντιπροσώπους του, τι θα αποφασίσουν. Ψάχνουν να βρουν την καλύτερη  ασφαλή εναλλακτική λύση, στο πλαίσιο πάντα της Ευρωζώνης. Για εμάς η στήριξη της Κύπρου είναι πρωτίστως, εθνική υποχρέωση. Τα μικρά, σε απόλυτους αριθμούς, μεγέθη της κυπριακής οικονομίας επιτρέπουν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις που έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον και για την Ελλάδα στον ενιαίο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου».

Σημειώνεται ότι κ. Βενιζέλος είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Ππρόεδρο της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και πρόεδρο της ΕΔΕΚ, κ. Γιαννάκη Ομήρου,  τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Άνδρο Κυπριανού και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Μάριο Καρογιάν.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By