Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Βενιζέλος: ικανοποίηση Παπούλια για την ΑΟΖ

«Σας παρακολούθησα στην Αίγυπτο και χάρηκα πάρα πολύ που ξεκόλλησε ένα θέμα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

venizelA
FOSPHOTOS

Την ικανοποίησή του επειδή «ξεμπλόκαρε» η συζήτηση Ελλάδας και Αιγύπτου για τον ορισμό της ΑΟΖ ανάμεσα στις δυο χώρες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε για να τον ενημερώσει για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της Συρίας.

«Σας παρακολούθησα στην Αίγυπτο και χάρηκα πάρα πολύ που ξεκόλλησε ένα θέμα», είπε ο κ. Παπούλιας για να του απαντήσει ο κ. Βενιζέλος: «Πήγε πράγματι πολύ καλά. Και γενικά, προσπαθούμε να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε τη θέση της χώρας σε μια περιοχή πάρα πολύ ταραγμένη και επικίνδυνη. Στην Αίγυπτο πήγαμε πολύ καλά. Αυτό είναι ένα πλαίσιο κοινής αποδοχής πάρα πολύ θετικό και για τις δύο χώρες, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Αίγυπτο και, θα έλεγα, γενικότερα για την ανατολική Μεσόγειο».

Ο αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στη στάση της Ελλάδας στην κρίση στη Συρία, λέγοντας ότι «προσπαθούμε να βοηθήσουμε για μια πολιτική λύση οριστική, ολοκληρωμένη, μετέχοντας στο κεντρικό ρεύμα βέβαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί πρέπει να έχουμε συμμάχους προκειμένου να πετύχουμε μεγάλους στόχους».

Και οι δύο άνδρες διατύπωσαν την ελπίδα ότι «θα επικρατήσει η πολιτική λύση, αλλά θέλει συμμετοχή πολλών παραγόντων για να ευδοκιμήσει αυτό», όπως είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ: real.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By