Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Βιβλίο: «Αναζητώντας» μια Νάπολη στο Βερολίνο

Μια διαδρομή, αρκετές συναντήσεις, μια αλήθεια και ένας φόνος. Πως όλα αυτά μπορούν να καθορίσουν τη ζωή ενός ανθρώπου;

Ο μαθηματικός Μάρκο Σαντίνι που ζει στο Βερολίνο, όπου εργάζεται στο τοπικό πανεπιστήμιο, ζει εγκλωβισμένος ανάμεσα στο αποστειρωμένο περιβάλλον της επιστημονικής κοινότητας και σε μια σχέση που δεν τον ικανοποιεί.

eksofylloΤι θα γίνει όμως όταν ξεφύγει από αυτά τα αδιέξοδα, αλλά θα εμπλακεί σε μια τυχαία ανακάλυψη και τη δολοφονία ενός ανώτερού του καθηγητή;

Οι φόβοι για την εμπλοκή του στις δύο υποθέσεις, τον… αναγκάζουν να αναζητήσει καταφύγιο στην πατρίδα του και στους παιδικούς του φίλους –εκεί που θα αισθάνεται ασφαλής. Ένα ταξίδι φυγής αλλά και εσωτερικής αναζήτησης θα τον οδηγήσει εκεί από όπου άρχισε η διαδρομή του. Στην αγαπημένη του Νάπολη. Σταθμός στην πορεία του μια γυναίκα και ένα αντικείμενο.

Η διαδρομή, όμως, θα του επιφυλάξει συναντήσεις και γεγονότα που θα διαμορφώσουν διαφορετικά το μέλλον του…

Πόσο εύκολο είναι να συναντάς ανθρώπους μία και μόνη φορά και να σου καθορίζουν το μέλλον; Άνθρωποι που δεν έχεις δει ποτέ μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή; Η απάντηση ίσως να μην είναι και τόσο ευχάριστη. Το τέλος είναι σίγουρα απρόσμενο.

 

Ο συγγραφέας

Ο Κωσταντής Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσική στο Ε.Μ.Π. Έκανε μεταπτυχιακό στην Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεχίζει να ζει στην Αθήνα όπου εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών. Το «Αναζητώντας μια Νάπολη στο Βερολίνο» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By