Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Βορίδης-Κεφαλογιάννη επισκέφθηκαν τον Αυστραλό τουρίστα

Που τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη συμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι

episkepsi-m-boridi-ol-kefalogianni-ston-19xrono-traumatia-ston-eruthro-stauro

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» τον 19χρονο Αυστραλό τουρίστα, που τραυματίστηκε ελαφρά, κατά τη συμπλοκή του θεωρούμενου ως ηγετικού στελέχους του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκου Μαζιώτη με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι.

Δίνοντας την εικόνα της υγεία του 19χρονου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι του αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα που βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

«Θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους και, όπως μας ενημέρωσαν, αύριο θα συνεχίσει για τον τουριστικό του προορισμό ο οποίος είναι η Μύκονος. Του ευχηθήκαμε ταχεία ανάρρωση. Παρείχαμε όσα έπρεπε να παρασχεθούν. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει τις διακοπές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό το περιστατικό θα είναι ένα ατυχές, άσχημο περιστατικό το οποίο του συνέβη αλλά θα το ξεχάσει με καλές εντυπώσεις τις οποίες θα έχει από τον τόπο μας το επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Όσον αφορά στον αστυνομικό ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο από το διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Σοβαρότερα τραυματισμένος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο Μαζιώτης, ανακοίνωσε ο υπουργός, επιβεβαιώνοντας ότι θα κάνει επέμβαση, παρόλα αυτά, «δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής».

Απ” την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε για τον 19χρονο Αυστραλό ότι «φαίνεται καλά στη υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Εμείς είμαστε κοντά του για οτιδήποτε χρειαστεί. Έχει την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας. Είμαστε, επίσης, σε επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας και την ενημερώνουμε για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Εύχομαι περαστικά και καλή ανάρρωση».

By