Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Βορίδης: Παρατείνονται οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

«Εξετάζεται πρόγραμμα προσωπικής παράδοσης φαρμάκων για να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς από τις ελλείψεις»

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Μέχρι το τέλος του χρόνου παρατείνονται οι συμβάσεις των 5.500 συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στη χθεσινή σύσκεψη του Οργανισμού, δήλωσε την σήμερα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.

«Θα δώσουμε μια μικρή παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για να οργανώσουμε το πράγμα καλύτερα και να δούμε τι θα γίνει και θα έχουμε προχωρήσει στο άνοιγμα των συμβάσεων αυτών σε όλους τους γιατρούς, με βάση τον αριθμό των επισκέψεων που έχει ανάγκη ο ΕΟΠΥΥ ανά περιοχή και επομένως θα καλέσουμε τους γιατρούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον αριθμό των επισκέψεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ», είπε ο κ. Βορίδης.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο μελετά πρόγραμμα προσωπικής παράδοσης των φαρμάκων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς αναζητώντας τα φάρμακά τους. «Θα είμαστε σε συνεννόηση με ασθενείς που το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα και παραπέμπουν είτε σε άλλο νοσοκομείο είτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ», είπε ο υπουργός Υγείας. ​

(Visited 1 times, 1 visits today)
By