Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Βούλτεψη: Θα κάνουμε μία εξεταστική για το πως έφτασε η χώρα στο μνημόνιο

«Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είναι στη δικαιοσύνη, εμείς δεν παρεμβαίνουμε».

ELSTAT

Τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πως θα κάνει «μία και μόνο εξεταστική για το πως οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο» επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί για σύσταση εξεταστικής σχετικά με τα παραποιημένα στοιχεία του ελλείματος και σημείωσε πως η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm η κ. Βούλτεψη ανέφερε χαρακτηριστικά:«Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία και καλείται να δώσει λύσεις σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει και την ελληνική κοινή γνώμη και την ελληνική πολιτική ζωή» και πρόσθεσε:»Αυτή τη στιγμή έχουμε μια απόφαση που λέει ότι η υπόθεση δεν πρέπει να μπει στο αρχείο και να συνεχιστεί. Πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσει η δικαιοσύνη να ασχολείται με το ζήτημα. Έχει όλα τα στοιχεία, είναι ογκώδης ο φάκελος. Πρέπει να δει και τα διαδικαστικά θέματα που είναι και το βασικό ζήτημα. Όλη η ιστορία γύρω από αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που δόθηκαν τα στοιχεία και βεβαίως μετά, για τους λόγους για τους οποίους μπορεί να άλλαξε η μεθοδολογία».

«Αυτό για το οποίο κατηγορείται η κυβέρνηση, είναι ότι αποδέχθηκε το έλλειμμα και το έβαλε στον προϋπολογισμό, όσον αφορά το έλλειμμα το οποίο δόθηκε τότε. Αυτό το έλλειμμα είχε γίνει αποδεκτό έξω πλέον. Δεν μπορούσαμε εμείς αυθαίρετα να βάλουμε ένα άλλο έλλειμμα. Αναγκαστικά και εφόσον δεν είχε λυθεί το θέμα, θα βάζαμε το έλλειμμα το οποίο είχε γίνει αποδεκτό από την Eurostat» επεσήμανε η κ. Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, δεν έχει να κάνει μόνο με την ΕΛΣΤΑΤ. Έχει να κάνει με πάρα πολλά προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να τεθούν σε μία έρευνα για το πώς φτάσαμε σε αυτό το χάλι το σημερινό» και τόνισε πως «το συμβούλιο εφετών απλώς αποφάσισε ότι η απόφαση δεν θα πάει στο αρχείο. Όταν θα ολοκληρώσει τη διαδικασία η δικαιοσύνη. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε. Υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη; Θα περιμένουμε την ολοκλήρωσή της».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By