Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Γαλλία: Πέντε νεκροί από τις πλημμύρες

Μεταξύ των θυμάτων μία μητέρα και τα δύο της παιδιά

gallia plhmmures

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν πλημμυρίσει πολλές περιοχές της Γαλλίας κόστισαν τη ζωή σε πέντε άτομα,  μεταξύ των οποίων μία μητέρα και τα δύο της παιδιά.

Χθες το βράδυ, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένα ζευγάρι και τα δύο παιδιά του παγιδεύτηκε σε γέφυρα που είχε πλημμυρίσει από τα νερά ποταμού στην περιοχή του Γκαρντ, στη νότια Γαλλία. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από το νερό και έπεσε στον ποταμό από ύψος οκτώ μέτρων. Τα άψυχα σώματα της μητέρας και του τετράχρονου γιου της ανασύρθηκαν σήμερα το πρωί, ενώ το σώμα του δεύτερου γιου, ηλικίας ενός έτους, εντοπίσθηκε από τα συνεργεία το απόγευμα. Μόνο ο πατέρας διασώθηκε, ο οποίος νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ.

Βορειότερα, σε παρόμοιες συνθήκες πνίγηκε επάνω σε γέφυρα μέσα στο αυτοκίνητό του ένας 50χρονος, ενώ νεκρός βρέθηκε και ένας συνταξιούχος μέσα στο αυτοκίνητό του, που επίσης παρασύρθηκε από τα νερά σε περιοχή κοντά στην Λοζέρ.

Η νοτιοανατολική Γαλλία, και ιδιαίτερα οι περιφέρειες του Γκαρντ και του Ερό, γνώρισαν επανειλημμένες σφοδρές βροχοπτώσεις το φετινό φθινόπωρο, εξαιτίας της ασυνήθιστα υψηλής θερμοκρασίας της Μεσογείου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στην πρώτη ισχυρή βροχόπτωση του φθινοπώρου, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή, οι τέσσερις σε κάμπινγκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By