Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Χρηματιστής πίσω από τα σίδερα

Στα κρατητήρια πέρασε τη νύχτα ο Ζερόμ Κερβιέλ, πρώην χρηματιστής της Societe Generale, που συνελήφθη μετά την επιστροφή του από την Ιταλία στη νοτιοανατολική Γαλλία

kerviel650_19514

Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών (τα δύο με αναστολή) για απάτη που είχε στοιχίσει 4,9 δισ. ευρώ στη γαλλική τράπεζα.

«Οδηγήθηκε στη φυλακή της Νίκαιας, μέχρι νεωτέρας» ανακοίνωσε ο Ερίκ Μπεντός, εισαγγελέας της Νίκαιας, ενώ ο Κερβιέλ είχε ζητήσει από την εισαγγελία της Νίκαιας την αναβολή εκτέλεσης της ποινής του.

Ο Κερβιέλ πέρασε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Μεντόν, στα γαλλο-ιταλικά σύνορα, μετά την σύλληψή του τα μεσάνυχτα, οπότε έληγε διορία για την παρουσίασή του στις αρχές προκειμένου να εκτίσει την τριετή ποινή φυλάκισής του. Ο Κερβιέλ δεν πρόβαλε καμιά αντίσταση στις αρχές και μεταφέρθηκε στη φυλακή της Νίκαιας.

Ο 37χρονος Κερβιέλ, το μόνο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί στην υπόθεση αυτή και ο οποίος συνεχίζει να κατηγορεί την τράπεζα στην οποία εργαζόταν ότι κάλυπτε τις ενέργειές του πριν στραφεί εναντίον του, είχε ζητήσει το Σάββατο από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ εγγυήσεις «ασυλίας» για πρόσωπα που μπορούν να καταθέσουν υπέρ αυτού.

By