Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

«Όχι» από Γερμανία για μόνιμη χρηματοδότηση μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης

Ενθαρρύνεται το άνοιγμα και η ελαστικοποίηση των αγορών

reslerPhilipp_RöslerΑπορρίπτει την μόνιμη χρηματοδότηση μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο επικαλείται η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το μέλλον του ευρώ βρίσκεται στην κοινή πορεία προς την αποκατάσταση μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας και σταθερών δημοσιονομικών. «Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του ευρώ», είναι ο τίτλος του υπηρεσιακού σημειώματος του υπουργείου του Φίλιπ Ρέσλερ, το οποίο αφορά αλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνουν στην λειτουργία της Ευρωζώνης.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Ρόιτερς, από το γερμανικό υπουργείο αποκλείεται η αμοιβαιοποίηση ή η κοινοτικοποίηση των οικονομικών κινδύνων και συγκεκριμένα η έκδοση ευρωομολόγων, ενώ ενθαρρύνεται το άνοιγμα και η ελαστικοποίηση των αγορών. Επιπλέον, στο έγγραφο γίνεται σαφής αναφορά στην ανάγκη κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων των τραπεζών, με τους φορολογούμενους να βρίσκονται τελευταίοι στην ανάληψη ευθύνης για την διάσωσή τους και τονίζεται ότι η παροχή βοήθειας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης πρέπει να συνδέεται πάντα με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By