Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Η αλλαγή θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος λέγεται κυβίστησις

«Οι επικοινωνιολόγοι του Τσίπρα κάνουν εξαιρετική δουλειά, αντιγράφει τον Παπανδρέου»

georgiadis8

Για στροφή στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το χρέος, μετά τη συνάντηση των επικεφαλής του οικονομικού Επιτελείου του κόμματος Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργου Σταθάκη, με τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας Γεργκ Άσμουσεν έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σε συνέντευξή του ο Νίκος Παππάς (ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα) είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του κουρέματος, αλλά αν αυτό έχει και τη μορφή της επιμήκυνσης και μείωση επιτοκίων δεν χάλασε και ο κόσμος, δηλαδή προσχωρεί στην κυβερνητική θέση μετά τη συνάντηση με τον Άσμουσεν. Η αλλαγή Παππά στα αρχαία Ελληνικά λέγεται κυβίστησις και στα νέα κωλοτούμπα» ανέφερε σκωπτικά ο κ. Γεωργιάδης. «Διαγραφή χρέους δεν πρόκειται να γίνει ποτέ για μια σειρά λόγους» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Μερκελιστής είναι αυτός που βλέπει τη Μέρκελ, ενώ αυτός που βλέπει υφυπουργό της Μέρκελ δεν είναι Μερκελιστής» διερωτήθηκε, αναφερόμενος στη συνάντηση Δραγασάκη – Σταθάκη με τον Γεργκ Άσμουσεν.

Για την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο τόνισε ότι οι «επικοινωνιολόγοι του Τσίπρα κάνουν εξαιρετική δουλειά, αντιγράφει τον Παπανδρέου όταν πήρε το δαχτυλίδι απο τον Σημίτη… Οι έλληνες ηγέτες δεν είδαν τον Πάπα γιατί δεν ήθελαν να τον δουν. Στην αγωνία του να εχει ευκαιρία φωτογράφησης ο Τσίπρας έχει κάνει ένα τεράστιο φάουλ, έφτασε μέχρι και στον πάπα» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος δήλωσε ότι ο πάπας θέτει θέμα σωτηρίας των λαών και όχι των τραπεζών μιλώντας για «πανικό και σπασμωδικές κινήσεις από την κυβέρνηση και τα μίντια εξαιτίας της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ». Η εμβέλεια του Τσιπρα έχει βρει αποδοχή ακόμη και σε συστημικές δυνάμεις στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

«Ο Σαμαράς έχει κάνει το Αθήνα – Βερολίνο Κολιάτσου – Ομόνοια. Γιατί ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ είπε ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης χρέους; Η κυβέρνηση Σαμαρά με τη λογική του επαίτη δεν θα μπορέσει να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα» σημείωσε.

By