Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Γεωργιάδης: «Καμία απόλυση στο χώρο της υγείας»

Κινητικότητα 1.200 εργαζομένων για κάλυψη κενών

adonis nd geordiadis boyli vouli
Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «έστω και μία απόλυση» στο χώρο της Υγείας. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρεται στην επικείμενη υπαγωγή 1.200 εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας σε καθεστώς κινητικότητας και εξηγεί ότι θα έχουν απορροφηθεί σε σημεία όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εξηγεί επίσης ότι η κινητικότητα είναι συνδεδεμένη με την σχεδιαζόμενη αλλαγή ρόλου νοσοκομείων, βάσει της οποίας έξι νοσοκομεία της Αττικής θα μετατραπούν είτε σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου είτε σε δομές για την αντιμετώπισης χρόνιων παθήσεων.

Μιλώντας για τους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που αναμένεται να απορροφήσει το υπουργείο Υγείας, ο κ.Γεωργιάδης σχολίασε πως πρόκειται για μία διαδικασία που έχει ξεκινήσει και «μπορούμε να εκλάβουμε ακόμη και ως ευκαιρία», προσθέτοντας ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η απορρόφηση έως το τέλος του 2013.

Ως προς την έναρξη ελέγχων από ιδιωτικές εταιρείες, στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως πρόκειται για ένα μέτρο που «χρησιμοποιείται με επιτυχία διεθνώς», προσθέτοντας ότι εάν «πάει καλά» θα εφαρμοσθεί και στα δημόσια νοσοκομεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By