Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Για τον κατώτατο μισθό απαντά ο πρωθυπουργός

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για τις απολύσεις στο δημόσιο, τη μείωση του κατώτατου μισθού και την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ανάμεσα στο πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

 

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

«Με την επάνοδο της τρόικας στη χώρα μας, επανέρχονται στο προσκήνιο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο», επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι «δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων επαναφέρουν στη δημόσια συζήτηση νέα μείωση μισθών και απολύσεις, μέτρα που δεν θα ωφελήσουν κανένα από τα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, μέτρα όπως η ραγδαία αύξηση φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, όχι μόνο δεν έχει θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, όχι μόνο έχει καταδικάσει αναρίθμητες οικογένειες στο να ζουν μέσα σε κρύα σπίτια, αλλά έχει και τραγικές συνέπειες».

Ο Αλ. Τσίπρας εκτιμά ότι «ο δρόμος του δογματισμού, της θρησκευτικής ευλάβειας και της υποτέλειας με τα οποία η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτή τη μνημονιακή πολιτική  οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση και κοινωνικά συντρίμμια» και καλεί τον πρωθυπουργό

1) Να αρνηθεί να λάβει νέα μέτρα που περιλαμβάνουν νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό και  απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

2) Να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή του μέτρου εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

[space size=»30″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By