Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Γρηγοράκος: Όσοι δεν απογραφούν σε 15 μέρες, θα απολυθούν

Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα δουν όσοι εργαζόμενοι νομικών προσώπων των δήμων δεν απογραφούν τις επόμενες δυο εβδομάδες προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega

Grigorakos

«Αν δεν απογραφούν θα απολυθούν όλοι. Από τους 750 (φορείς) έχουν απογραφεί οι 361. Οι υπόλοιποι είπαμε προχθές με τον υπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο ότι όποιος σε 15 μέρες δεν έχει απογραφεί σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Τι θα γίνει; Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές είναι 12.815, έχουν απογραφεί οι μισοί, 5.464. Δεν μας απαντάνε. Πάμε στην Ενιαία Γραμμή Πληρωμών και λέμε δεν πληρώνεστε. Εμείς θέλουμε να δούμε ποιος δουλεύει στους δήμους και τι δουλειά κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος αναφερόμενος στην απροθυμία των δημάρχων να δώσουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

«Είπα προηγούμενα δυο φορές 60% μείωσης μέσα σε τρία χρόνια των ελάχιστων πόρων για να λειτουργήσουν οι δήμοι, είναι προφανές πως οι άνθρωποι ξέρουνε πως οτιδήποτε στοιχείο δώσουν και όπου το δώσουν θα είναι σε βάρος τους. Δηλαδή θα είναι για παραπέρα συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους», ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση.

Πηγή: Έθνος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By