Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

ΓΣΕΕ: Προγράμματα για να σωθούν θέσεις εργασίας

Στην πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης

GSEE

Προγράμματα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, πριν οι εργαζόμενοι μπουν στην ανεργία, ζήτησε στην πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέφερε ότι είναι αναγκαία η παρουσία των κοινωνικών φορέων, των εργοδοτών και των εργαζομένων, στην υλοποίηση και το σχεδιασμό των προγραμμάτων που αφορούν το νέο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα και ο έλεγχος των προγραμμάτων.

Ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε, ότι τα προγράμματα αυτά δεν καταπολεμούν την ανεργία, όμως ανακουφίζουν τους ανέργους και «δημιουργούν κοινωνικά αμορτισέρ».

Ζήτησε ακόμα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μακροχρονίως ανέργων, για να μπορούν να εργασθούν σε εποχικές εργασίες χωρίς να χάνουν τα πλεονεκτήματά τους και να θεσμοθετηθεί η κοινωφελής εργασία με ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε τέλος ότι στη συνεδρίαση έθεσε και το ζήτημα της ρύθμισης των δανείων της Εργατικής Κατοικίας λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση, ότι είναι ήδη έτοιμη η σχετική διάταξη και θα προωθηθεί στη Βουλή.

Την αντίθεσή του με την εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης εξέφρασε με ανακοίνωση του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Το ΠΑΜΕ κατηγορεί «κυβέρνηση και ΓΣΕΕ», ότι «αντί για αύξηση του επιδόματος ανεργίας, και την επέκτασή του σε όλους τους ανέργους, και μαζικών προσλήψεων» σε τομείς όπως η παιδεία και η υγεία, «συμφώνησαν να ενισχύσουν τα προγράμματα επιδοτούμενης φτηνής έως τσάμπα εργασίας στις πολυεθνικές και στους μεγαλοκαπιταλιστές».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By