Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

ΓΣΕΕ: Στήριξη στη ΓΕΝΟΠ με συλλαλητήριο την Τετάρτη

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος

deh

Με συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 19:00,  αποφάσισε να στηρίξει τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η  Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), στη σημερινή της συνεδρίαση.

Επιπλόν, η ΓΣΕΕ αποφάσισε να «ενισχύσει σε συνδικαλιστικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο τον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ» και καλεί «όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας να διοργανώσουν, απογευματινά συλλαλητήρια την ίδια ημέρα», που θα πραγματοποιείται η κινητοποίηση στην Αθήνα.

Με την ίδια απόφαση, η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλων των κλάδων στους οποίους έχει εφαρμοστεί, να πάψει να κακοποιεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και να κουρελιάζει το Σύνταγμα».

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει στο Δημόσιο, αντιδρώντας στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες, τις νέες περιοκοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By