Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

«Γυμνόστηθη» εισβολή στην ισπανική Βουλή [video]

Διαμαρτυρία των Femen για νέο νόμο για τις εκτρώσεις

 

femen_madrid640

O υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας Αλμπέρτο Ρουιζ Γκαγιάρντ μιλούσε στο Κογκρέσο, όταν διέκοψαν την ομιλία του οι φωνές μιας… γυμνής διαμαρτυρίας.

Τρία μέλη της οργάνωσης Femen, χωρίς ρούχα από την μέση και επάνω, διέκοψαν τη συνεδρίαση φωνάζοντας η  «άμβλωση είναι ιερή».

Χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος ώστε να βρεθεί ο τρόπος για να απομακρυνθούν από τον εξώστη, όπου παρακολουθούσαν οι πολίτες την συνεδρίαση.

Ο υπουργός είχε ανακοινώσει ότι θα αλλάξει και πάλι ο νόμος που ψηφίστηκε μόλις το 2010 και επιτρέπει τις αμβλώσεις μέχρι την 14η εβδομάδα της κύησης.

Η πρόθεση αυτή είχε ανακοινωθεί από πέρυσι και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Σκοπός της κυβέρνησης να γίνουν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις των νόμιμων εκτρώσεων, με την επιστροφή στο παλιό συντηρητικό καθεστώς που είχε όμως θεσπιστεί πριν 25 χρόνια.

Σύμφωνα με αυτό, ούτε ο εντοπισμός γενετικών ανωμαλιών στο έμβρυο θα αποτελεί έγκυρο λόγο για άμβλωση στην Ισπανία. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που προκαλεί τις πιο σφοδρές αντιδράσεις, αφού υπολογίζεται ότι στην χώρα υπάρχουν περίπου 3.000 τέτοιες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Αν περάσει ο νέος νόμος, οι γυναίκες αυτές θα πρέπει να πάνε σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ για να προχωρήσουν νόμιμα σε άμβλωση…


Πηγή: Euronews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By