Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Δέκα αραβικές χώρες συντάσσονται με τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους

Η δέσμευση αυτή μπορεί να σημαίνει τη συμμετοχή σε μία «συντονισμένη στρατιωτική επιχείρηση»

tzixantistes_6

Την εκστρατεία των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους θα στηρίξουν δέκα αραβικές χώρες, όπως αποφασίστηκε σε σύνοδο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στην οποία παρέστη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Η δέσμευση αυτή μπορεί να σημαίνει τη συμμετοχή σε μία «συντονισμένη στρατιωτική επιχείρηση» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Ομάν, η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ιορδανία, ο Λίβανος και οι ΗΠΑ «εξέφρασαν την κοινή δέσμευσή τους να παραμείνουν ενωμένες ενάντια στην απειλή που συνιστά για την περιοχή και τον κόσμο η τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές, μεταξύ αυτών το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δεν έχει αποκλείσει «καμιά» επιλογή σε ό,τι αφορά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Νωρίς σήμερα τα ξημερώματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ενέκρινε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές οι οποίες θα γίνουν για πρώτη φορά στην επικράτεια της Συρίας, αλλά και περισσότερες επιδρομές στο Ιράκ, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση της εκστρατείας εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

«Σε όρους αεροπορικής δυνάμεως, ο πρωθυπουργός δεν έχει αποκλείσει τίποτε και αυτή είναι η θέση» της Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By