Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δήμος Πειραιά: Έως τις 23 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις των πλημμυροπαθών

Έκτακτη σύσκεψη ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

βροχη

Ο δήμος Πειραιά ανακοίνωσε ότι οι δημότες του θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το έκτακτο επίδομα βοηθείας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Ο δήμος πραγματοποίησε σύσκεψη εν αναμονή των έκτακτων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η ΕΜΥ.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της σύσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, επισημάνθηκαν οι δρόμοι και οι γειτονιές όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα, συμφωνήθηκε κατανομή ανάμεσα στις υπηρεσίες της Περιφερειακή Ενότητας Πειραιά και στους εκπροσώπους των δήμων για τα σημεία επιτήρησης και επισημάνθηκαν οι άμεσες ενέργειες, που θα πρέπει να γίνουν, σε συνεργασία με την Τροχαία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εφόσον υπάρξουν προβλήματα.

Παράλληλα, έγινε η καταγραφή διαθέσιμων οχημάτων των δήμων και ιδιωτικών συνεργείων για την άμεση αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους.

Οι δήμοι ανέλαβαν επίσης, να ενημερώσουν τους πολίτες- όπου χρειάζεται- για να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα και επειδή μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην κυκλοφορία παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις υποδείξεις των εντεταλμένων οργάνων για την αποφυγή ατυχημάτων.

Στο μεταξύ, ο δήμος Πειραιά ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τις 23 Δεκεμβρίου 2014 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που έληγε σήμερα για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και την αποζημίωση για επισκευές και αντικατάσταση οικοσκευής πρώτης κύριας κατοικίας πληγέντων από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος). Στην ιστοσελίδα του δήμου Πειραιά (www.pireasnet.gr) έχει αναρτηθεί επίσης η σχετική ανακοίνωση με περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.

By