Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Την Τετάρτη η απολογία του Ντίνου Μιχαηλίδη

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο

dikaiosyniΤην Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες στην Ελλάδα εκδοθείς από την Κύπρο και οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του στο βαρύ κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του ο ανακριτής κ. Μαλλής για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που, όπως και για τον γιο του Μιχάλη ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των ΤΟR M1.

Ο κατηγορούμενος, που παραμένει υπό κράτηση, δηλώνει αθώος όσων του αποδίδονται. Είχε αρνηθεί να εμφανιστεί τον περασμένο Ιούνιο ενώπιον του ανακριτή με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του, όπως και σε βάρος του Μιχάλη Μιχαηλίδη, ένταλμα σύλληψης. Πριν λίγες ημέρες η κυπριακή Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα των ελληνικών Αρχών και εξέδωσε οριστική απόφαση έκδοσής του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος των δύο, προέκυψαν στοιχεία για υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By