Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Δαμανάκη και Νανόπουλος τα νέα πρόσωπα για τη θέση του ΠτΔ

Συνεχίζεται η προεδρολογία με ονόματα εκτός πολιτικής

nanopoulos

Φουντώνει η ονοματολογία για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού μετά  τον Φώτη Κουβέλη στο τραπέζι έχουν πέσει και τα ονόματα της απερχόμενης Κοινοτικής Επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκης καθώς και του καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».  Η κ. Δαμανάκη αποτελεί άλλη μια κεντροαριστερή «διέξοδο», σύμφωνα με το δημοσίευμα,  ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη κρίση, αφού  θα εξασφάλιζε στη κυβέρνηση τουλάχιστον 15 επιπλέον ψήφους, εκτός από τους 155 που ελέγχουν ήδη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ωστόσο, ισχυρές είναι οι φωνές που ακούγονται από τη πλευρά της δεξιάς που θέλουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσωπο με κεντροδεξιό αποτύπωμα ώστε να «υφαρπάξουν» ψήφους από την ΑΝΕΛ και τους ανεξάρτητους. Το άθροισμα αυτών, είναι μεγαλύτερο από τους 15 ψήφους της ΔΗΜΑΡ. Σε ένα τέτοιο σενάριο στηρίχθηκε και η πρόταση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, που πρότεινε ως υποψήφιο τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

meimarakis600ii_3103

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος,  θεωρείται  ως μια υποψηφιότητα καθολικής αποδοχής. Και τούτο διότι, ο  κ. Νανόπουλος αποτελεί μια προσωπικότητα αναγνωρισμένου κύρους που ξεφεύγει από μια πολιτικοποιημένη υποψηφιότητα και συνεπώς θα μπορούσε να υπερψηφιστεί.

Τέλος, όπως αναφέρει το Βήμα, οι περισσότεροι θεωρούν ευκολότερη την εκλογή Προέδρου με υπερκομματικά, πολιτικά χαρακτηριστικά αναφέροντας τα ονόματα της Μ. Δαμανάκη, του Π. Πικραμμένου και του Αλ. Παπαδόπουλου.

By