Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Δείγμα βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού ο Ερντογάν

Σκληρή κριτική για την κρατική καταστολή και αλληλεγγύη στον τούρκικο λαό εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη.

via Hunter Stuart | @Hoont
via Hunter Stuart | @Hoont

Ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή του ανακοίνωση, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό, στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ και όλης της Τουρκίας.
Η  διαμαρτυρία που ξεκίνησε με αφορμή το πάρκο Γκεζί έχει εξελιχτεί σε  «εξέγερση για τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, την αξιοπρέπεια» διαμηνύει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η πολιτική Ερντογάν χαρακτηρίζεται μέσω της ανακοίνωσης, ως δείγμα του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού της «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας» που παρουσιάζεται και στις χώρες του νότου ως παράδειγμα προς μίμηση, «Του νεοφιλελευθερισμού που εξαθλιώνει τους λαούς και καταργεί τις δημοκρατικές ελευθερίες», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Όπλο της τουρκικής κυβέρνησης είναι η κρατική καταστολή και η  σιωπή των εγχώριων media, σύμμαχος των διαδηλωτών, όμως, είναι ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, που περνά τα όρια της Ευρώπης. Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσουμε και στη χώρα μας και να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τη δύναμη των λαών απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκπροσώπους του», καταλήγει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By