Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Δεν αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ο Αβραμόπουλος

«Εφικτό είναι ό,τι αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός»

exoterikon upourgos
© FOSPHOTOS Menelaos Myrillas

Την εκτίμηση ότι σε μία δημοκρατία εφικτό είναι ό,τι αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός εκφράζει ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» απαντώντας σε ερώτηση αν θα ήταν εφικτή μία κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «σε μια δημοκρατία εφικτό είναι ό,τι αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός. Αυτός αποφασίζει».

«Οι πολιτικοί και τα κόμματα οφείλουν να βρουν το πιο πρόσφορο και δημοκρατικό δρόμο να εφαρμόσουν την εντολή αυτή», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας επίτροπος σημειώνει πως ενόψει της προεδρικής εκλογής, «ο τόπος πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί» και πώς «χρειάζεται πάνω απ΄όλα σταθερότητα και ενότητα».

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο του στην Επιτροπή υπογραμμίζει πως η Ευρώπη οφείλει να προφυλάξει τα κοινά της σύνορα, με κύριο εργαλείο «να αδρανοποιήσουμε όσους επενδύουν στην παράνομη μετανάστευση».

Προσθέτει δε «την ανεξέλεγκτη μετανάστευση δεν πρόκειται να τη σταματήσουμε υψώνοντας φρούρια και τείχη. Η λεγόμενη «Ευρώπη Φρούριο» , δεν είναι επιλογή. Είναι κίνδυνος και για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών».

Μιλώντας για τις τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο σημειώνει ότι η Τουρκία χάνει την ψυχραιμία της και διαμηνύει ότι η επένδυση στην ένταση δεν ωφελεί την ευρωπαϊκή της προοπτική, ούτε τα συμφέροντα της Ατλαντικής Συμμαχίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By