Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Δεσμευτικές υποχρεώσεις στους διοικητές υγείας

Όσοι ορίζονται διοικητές νοσοκομείων καλούνται να υπογράψουν ένα κατάλογο υποχρεώσεων που πρέπει να υλοποιήσουν.

nosokomeioΟ κατάλογος θα περιλαμβάνει ποσοτικά και ποιοτικά καθήκοντα υποχρεώσεων που θα υπογράφουν εφεξής οι νέοι διοικητές στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Στόχος του υπουργείο Υγείας είναι οι διοικητές να δεσμεύονται πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους για την οικονομική διαχείριση, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Εφεξής στις επιτροπές που θα μελετούν τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα αποφαίνονται για τον ορισμό διοικητών, θα μετέχει και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη Βουλή.

«Αυτοί που ορίζονται διοικητές και υποδιοικητές είναι για να λύνουν προβλήματα και όχι για να κάνουν εσωτερικό συνδικαλισμό στον υπουργό που τους όρισε», είναι η χαρακτηριστική η φράση του υπουργού Υγείας, ο οποίος έσπευσε να υπογραμμίσει: «Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να γίνει διοικητής. Αν δεν είναι ικανοί για αυτές τις θέσεις, υπάρχουν και άλλες επιλογές».

Τις αναφορές αυτές έκανε ο κ. Λυκουρέντζος με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρη ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου για τη συγχώνευση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By