Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διάσωση 140 παράνομων μεταναστών μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου

Στην περιοχή κατέπλευσε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

limeniko622_414

Σε επιχείρηση διάσωσης 140 παράνομων μεταναστών προχώρησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου.

Συγκεκριμένα,  η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακυβέρνητου, λόγω μηχανικής βλάβης, σκάφους το οποίο είχε μεγάλο αριθμό επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του λιμενικού και της αστυνομίας, απέπλευσε για την περιοχή ναυαγοσωστικό, ενώ το σκάφος εντοπίσθηκε από ελικόπτερο Super Puma της Π.Α.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έλαβαν μέρος σταδιακά εννέα (09) παραπλέοντα πλοία και παράλληλα στην περιοχή κατέπλευσε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα 140 άτομα περισυνελέγησαν από το φορτηγό MOON BRIGHT SW σημαίας Παναμά, που είχε δεσμευθεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., το οποίο στην συνέχεια με τη συνοδεία της φρεγάτας του Π.Ν. κατευθύνθηκε προς τη Ρόδο.

Με την συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Ρόδου οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν στο επιβατηγό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΝΑ» και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία Κάλαθου Ρόδου.

Όλοι οι διασωθέντες συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ τέσσερις από αυτούς φέρονται ως διακινητές.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

By