Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα δικαστήρια Καμμένος- Γεωργιάδης

Στο επίκεντρο το σκάφος του προέδρου των ΑΝΕΛ και οι καταγγελίες του υπουργού Υγείας

fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή του προέδρου των ΑNEΛ, Πάνου Καμμένου κατά του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το σκάφος με την ονομασία ILIATORAS OF LONDON ανήκει στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είναι δηλωμένο ως ιδιοκτησία off shore εταιρείας προκειμένου ο κ. Καμμένος να γλιτώνει φόρους.

Ο Π. Καμμένος κατέθεσε αγωγή σε βάρος του υπουργού ζητώντας αποζημίωση ύψους 670.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δυο πολιτικοί ήταν παρόντες στο δικαστήριο.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν η σύζυγος του κ. Καμμένου επιτέθηκε στον Αδ. Γεωργιάδη λέγοντας ότι η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να καταθέσει ο ίδιος ως μάρτυρας, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του.

Τελικά κατέθεσε σειρά εγγράφων καθώς και DVD που εμφανίζει τον Πάνο Καμμένο πάνω στο σκάφος υποστηρίζοντας ότι το σκάφος ανήκει σε off shore και ότι ως το 2009 δεν υπήρχε τίποτα που να πιστοποιεί ως ιδιοκτήτη τον πατέρα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Από την πλευρά του κ. Καμμένου ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Ιωάννης Γιαννέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το επίμαχο σκάφος ανήκει στον πατέρα του, Ηλία Καμμένο και δεν είναι ιδιοκτησίας off shore εταιρίας.

«Καταθέσαμε όλα τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα για το σκάφος της οικογένειας Καμμένου, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του μέσα από διαδοχικές off shore εταιρείες. Δυστυχώς το δικαστήριο έκρινε, όπως είχε το δικαίωμα, ότι εγώ δεν έπρεπε να εξεταστώ για να απαντήσω σε όλα όσα έχω πει. Όλα όσα έχω πει ισχύουν και η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Έγινε ένα επιπλέον περιστατικό. Η σύζυγος του κ. Πάνου Καμμένου ενέπλεξε τη σύζυγό μου σε άλλη μια συκοφαντία, όπως συνηθίζουν να κάνουν και δυστυχώς το δικαστήριο δεν με προστάτεψε».

Από την πλευρα του ο κ. Καμμένος, δήλωσε πως: «Τα χαλκεία είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης. Τα χαλκεία της Συγγρού και του κ. Ψυχάρη είναι πια στη Δικαιοσύνη. Θα υπάρξουν αποφάσεις και θα πληρώσουν ακριβά αυτοί οι οποίοι συκοφαντούν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By