Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

«Δικαιωμένος» από την απόφαση του ΣτΕ ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Όσον αφορά τις αρχαιότητες στον Σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης

στε

«Δικαιωμένος» από την απόφαση του ΣτΕ, που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα και αφορά τις αρχαιότητες στον Σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, δηλώνει, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ακυρώνεται όπως όλα δείχνουν η δίκη για την υπουργική απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Κ. Τζαβάρα, σχετικά με την απόσπαση και έκθεση σε άλλο χώρο των σημαντικών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο Σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

«Η υπουργική απόφαση Τζαβάρα είχε, ήδη, καταστεί άκυρη στην πράξη, από τη στιγμή που η διεθνής επιστημονική κοινότητα, ο δήμος και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, καθώς και δεκάδες επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων της χώρας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και πάλεψαν για να κρατήσουν ζωντανό το σπουδαίο μνημειακό σύνολο της βυζαντινής πόλης. Και το κατάφεραν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σήμερα, πλέον, η υπουργική απόφαση Τζαβάρα είναι άκυρη και τυπικά, σύμφωνα με το ΣτΕ, καθώς για το ίδιο θέμα εκδόθηκε άλλη απόφαση, η υπουργική απόφαση Παναγιωτόπουλου, την οποία, επίσης, καλείται να εξετάσει το ΣτΕ κατόπιν σχετικής προσφυγής του δήμου Θεσσαλονίκης».

By