Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διοικητικός του ΑΠΘ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Σε απόγνωση εργαζόμενη που περιλαμβάνεται στη λίστα διαθεσιμότητας επιχείρησε να πηδήξει από τον 7ο όροφο, όπως κατήγγειλε ο αντιπρύτανης

Three day symbolic suspension of AUTH / Τριήμερη αναΝα βάλει τέλος στη ζωή της αποπειράθηκε μια διοικητική υπάλληλος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λίγο αφότου είδε το όνομά της να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με των υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα.

Το περιστατικό, όπως κατήγγειλε ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Ιωάννης Παντής, συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας και η εργαζόμενη απείλησε ότι θα πηδήξει από τον 7ο όροφο αλλά την πρόλαβαν συνάδελφοί της.

«Η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί, η ένταση, η θλίψη, η απογοήτευση και η ψυχική κατάπτωση οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που οδηγούν μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, φαινόμενο που είχαμε σήμερα στο ΑΠΘ αλλά και σε οργή, θυμό και σε κανιβαλισμό με αποτέλεσμα τη πλήρη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού στο πανεπιστήμιο. Προφανώς φαίνεται ότι εκεί στόχευε και το Υπουργείο Παιδείας» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ.

«Πρέπει αυτή η αυτοκαταστροφική διαδικασία να επανεκτιμηθεί και να σταματήσει εδώ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά να σταματήσει εδώ», κατέληξε ο κ. Παντής.

Οι προσωρινοί πίνακες των διοικητικών υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Διαβάστε τους πίνακες με τα ονόματα εδώ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By