Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

ΔΝΤ: «Σύντομα το Δ.Σ. για την υπόθεση Λαγκάρντ»

Μετά την επίσημη δικαστική έρευνα που ξεκίνησε σε βάρος της

lagarde800_101213

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συγκληθεί «το συντομότερο δυνατό» για να εξετάσει την κατάσταση της γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την επίσημη δικαστική έρευνα που ξεκίνησε σε βάρος της για «αμέλεια» στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της αμφιλεγόμενης διαιτησίας το 2008 στη Γαλλία ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και την τράπεζα Crédit Lyonnais.

«Αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Ουάσινγκτον, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η έρευνα σε βάρος της Λαγκάρντ σχετίζεται με την κατηγορία ότι ο μεγιστάνας Μπερνάρ Ταπί, υποστηρικτής του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, έλαβε χωρίς να πρέπει 403 εκατ. ευρώ μετά από τη διαιτησία για τη διευθέτηση της διένεξης με την τότε κρατική τράπεζα Crédit Lyonnais, η οποία έχει σήμερα κλείσει, σχετικά με την πώληση της εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας πρέπει να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Δ.Σ. του ιδρύματος, που αντιπροσωπεύει τα 188 κράτη μέλη του, το οποίο αναμένεται, εκτός απροόπτου, να της εκφράσει για μία ακόμη φορά την υποστήριξή του.

Μετά τον διορισμό της Λαγκάρντ τον Ιούλιο του 2011 «το διοικητικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την υπόθεση αυτή επανειλημμένα (…) και κάθε φορά εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες της γενικής διευθύντριας να εκτελέσει τα καθήκοντά της αποτελεσματικά», τόνισε ο Ράις.

Ο ίδιος υπενθύμισε ακόμα ότι η Λαγκάρντ «δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί».

«Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον της γενικής διευθύντριας», σημείωσε ο Ράις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By