Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα stress test

«Πλήρως αφοσιωμένη ομάδα των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος που συντόνισε το έργο» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας

Stournaras

Συγκέντρωση για όλους τους συμμετέχοντες στην διαδικασία των stress test που αφορούσαν τις ελληνικές τράπεζες παρέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας στον χώρο του Μουσείου.

Παρόντες στο κτίριο διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εγχείρημα από ελληνικής πλευράς, δηλαδή τραπεζίτες και στελέχη τραπεζών, εκπρόσωποι των ελεγκτικών εταιρειών, των εκτιμητών και των συμβούλων, και φυσικά η ομάδα της Τράπεζας της Ελλάδος, που έφερε σε πέρας αυτό το «τιτάνιο έργο», όπως το χαρακτήρισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Στουρνάρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξήρε τη συμβολή όλων στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, επισημαίνοντας και τις σοβαρές δυσκολίες που είχαν μπροστά τους, όταν, πριν από ένα χρόνο, ξεκινούσε το έργο: το αυστηρό χρονοδιάγραμμα και την ενοποιημένη μεθοδολογία που εφήρμοσαν για πρώτη φορά όλες οι εθνικές εποπτικές αρχές.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι κατά τη Συνολική Αξιολόγηση εξετάστηκαν εξονυχιστικά σχεδόν 7.000 φάκελοι δανείων, μαζί με τις εγγυήσεις τους, με την πολύτιμη συμβολή των διεθνών ελεγκτικών εταιρειών (Ernst&Young, Deloitte, KPMG, Grant Thornton), καθώς και των εκτιμητών πλοίων (VesselsValue) και ακινήτων (NAI Hellas), όπως επίσης και των εξωτερικών συμβούλων (Oliver Wyman, BlackRock, Rothschild), που είχαν προσληφθεί για τη συγκεκριμένη άσκηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Διοικητής στη «μεγάλη και πλήρως αφοσιωμένη ομάδα των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος που παρακολούθησε από κοντά και συντόνισε το έργο σε όλα τα στάδιά του, ευρισκόμενη σε διαρκή επικοινωνία με την ΕΚΤ».

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Εξάρω τον επαγγελματισμό σας και το γεγονός ότι καταφέρατε να ολοκληρώσετε μέσα σε ένα εξαιρετικά αυστηρό χρονοδιάγραμμα το δύσκολο έργο που είχατε αναλάβει» και πρόσθεσε προς τους παρισταμένους: «Η υλοποίηση της άσκησης ακολούθησε αυστηρά τις αρχές της διαφάνειας, της συνέπειας και της ίσης μεταχείρισης και συνέβαλε ουσιαστικά στην ασφάλεια και την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By