Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο

Εργαστήρια αρχαίων και σύγχρονων τεχνολογιών, τραγούδια και οικογενειακά παιχνίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

Ημέρα εθνικής εορτής η 25η Μαρτίου και το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και το καλεί να περάσει μια ημέρα γεμάτη εργαστηριακές δράσεις, μουσική αφιερωμένη στον έρωτα, ειδικές ξεναγήσεις για τα «Αρχαϊκά Χρώματα», με οικογενειακά παιχνίδια αλλά και στο εστιατόριο με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο». 

[custom_gallery id=»15677″]

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Εργαστήρι αρχαίας τεχνολογίας

Οι Συντηρητές του Μουσείου θα χρωματίσουν μπροστά στους επισκέπτες το σανδάλι του Ιππέα Ακρ. 700. Τα σανδάλια αποτελούν έναν από τους τρεις τύπους υποδημάτων που διακρίνονται στα σωζόμενα κάτω άκρα των αρχαϊκών αγαλμάτων και συνήθως έχουν ανάγλυφους ή ζωγραφιστούς ιμάντες. Ώρα προγράμματος: 11 π.μ., Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εργαστήρι σύγχρονης τεχνολογίας

Με αφορμή την ολοκλήρωση του καθαρισμού της δεύτερης Καρυάτιδας του Ερεχθείου (Καρυάτιδα D), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Συντηρητές του Μουσείου την ιστορικής σημασίας διαδικασία του καθαρισμού των Καρυάτιδων με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ.

Ώρα προγράμματος: 12:00  / Σημείο Συνάντησης: Καρυάτιδες (1ος όροφος).

Ο Έρως στο ελληνικό τραγούδι του 20ού αιώνα

Το Μουσείο θα παρουσιάσει εκδήλωση αφιερωμένη στον έρωτα με μουσική των Μάρκου Βαμβακάρη, Μανώλη Χιώτη, Ιωσήφ Ριτσιάρδη, Γιώργου Μητσάκη και Απόστολου Καλδάρα, μεταξύ άλλων. Ερμηνεύουν η Λαμπρινή Γιώτη (πιάνο, τραγούδι) και ο Γιώργος Τσιμπουξής (μπουζούκι, τραγούδι).

Ώρα προγράμματος: 12:30 μ.μ. / Αίθουσα Παρθενώνα (3ος όροφος).

Παρουσιάσεις για τα «Αρχαϊκά Χρώματα»

Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες την έρευνα για την μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους και θα συζητήσουν μαζί τους για τη σημασία τους αλλά και την αισθητική αντίληψη της αρχαϊκής εποχής για τα χρώματα.

Ώρα προγράμματος: 3:30 μ.μ. / Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οικογενειακά παιχνίδια

Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από τα θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια που διατίθενται είτε στο Γραφείο Πληροφοριών ως δωρεάν δανειστικά σακίδια, είτε στα πωλητήρια.

*Ώρες λειτουργίας: από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.[space size=»30″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By