Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εκλογές τώρα ζητά ο Τσίπρας

΄Αμεση προσφυγή στις κάλπες ζητά πάλι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάνει άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι στελέχη διαφωνούν με το Μνημόνιο.

© FOSPHOTOS  Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εφημερίδα Real News, την οποία κατηγόρησε πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην εξουσία με τη στήριξη της τρόικας. Μάλιστα, ζητά την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως έχει μετατραπεί σε δορυφόρο της δεξιάς και του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα,  επαναλαμβάνει την άποψη ότι το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί, καθώς «αυτός είναι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για να αποτραπεί η ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή και για να αντιμετωπιστεί η κρίση». Επίσης, σημειώνει ότι «πήραν την ψήφο του ελληνικού λαού, κοροϊδεύοντας συνειδητά ότι θα επαναδιαπραγματευτούν και την επόμενη μέρα των εκλογών, μας είπαν ουδείς αναμάρτητος».

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις τόνισε ότι σκοπεύει να επαναφέρει στο δημόσιο ό,τι χρειάζεται να είναι δημόσιο για τις ανάγκες του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και την κοινωνική συνοχή, καθώς και ό,τι έχει παραχωρηθεί σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και με παράνομο τρόπο.

Τέλος, κάνει και άνοιγμα προς τη ΔΗΜΑΡ τονίζοντας πως έχει εσωτερικά προβλήματα και υπάρχει μια ισχυρή εσωκομματική τάση που διαφωνεί με τη συμπόρευση με το Μνημόνιο.

[space size=»30″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By