Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Ελεύθεροι με εγγύηση Αθανασόπουλος – Ζερβός της ΔΕΗ

Για την υπόθεση των χρημάτων που έλαβε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τη διοίκηση.

athanasopoulostaiped
Τάκης Αθανασόπουλος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ αφέθηκαν από τον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. κ. Αρθούρος Ζερβός και Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην και νυν πρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΔΕΗ για την υπόθεση των χρημάτων που έλαβε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τη διοίκηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι δύο πρώην πρόεδροι της Επιχείρησης, όπως και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Νίκος Φωτόπουλος αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με τα ποσά που φέρεται να χορήγησε η ΔΕΗ και έλαβε η συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ, για σκοπούς οι οποίοι ουδέποτε εκπληρώθηκαν, ενώ διετέθησαν για ταξίδια συνδικαλιστών και άλλες αδιαφανείς δαπάνες.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με βάση το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή, το οποίο διαπίστωσε μεταβιβάσεις ύψους περίπου δέκα εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, άλλοτε με τη μορφή δανείων και άλλοτε με τη μορφή έκτακτων επιχορηγήσεων για την επιτέλεση συγκεκριμένων σκοπών.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Φωτόπουλος, κλήθηκε σε απολογία για το ίδιο θέμα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 26 Απριλίου.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By