Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Ελεύθερο και δεύτερο μέλος των Pussy Riot

Η Τολοκονίκοβα φώναξε το σύνθημα «Ρωσία χωρίς Πούτιν» μετά την αποφυλάκιση της

A member of punk band Pussy Riot gestures behind bars during a court hearing in Moscow

Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή όπου είχε εγκλειστεί μετά την καταδίκη της για μια πράξη διαμαρτυρίας μέσα σε μια εκκλησία, όπως ανέφερε ο Πιοτρ Βερζίλοφ, ο σύζυγός της, σε μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Η Νάντια είναι ελεύθερη», ανέφερε στον δικό της λογαριασμό η οργάνωση Βόινα, με την οποία συνδέεται η ακτιβίστρια αυτή, δημοσιεύοντας ταυτόχρονα μια φωτογραφία της ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε δημοσιογράφους.

Η Τολοκονίκοβα, το δεύτερο μέλος του συγκροτήματος που αποφυλακίστηκε βάσει του νέου νόμου περί αμνηστίας, φώναξε το σύνθημα «Ρωσία χωρίς Πούτιν» μετά την απελευθέρωσή της από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης δύο ετών, στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.

Η Μαρία Αλιόχινα, άλλο ένα μέλος του συγκροτήματος, απελευθερώθηκε μερικές ώρες νωρίτερα από άλλη φυλακή. Η Αλιοχίνα απέρριψε την αμνηστία, κάνοντας λόγο περί προπαγανδιστικού τεχνάσματος από μέρους της κυβέρνησης.

Η Τολοκονίκοβα και η Αλιόχινα, μητέρες ανήλικων παιδιών, είχαν καταδικαστεί για την «πανκ προσευχή» που τραγούδησε το συγκρότημα τον Φεβρουάριο του 2012 μέσα στον καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του προέδρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By