Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού»

Οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ στον τουριστικό όμιλο TUI, ενώ η Κως και η Κέρκυρα αποτελούν την απόλυτη τάση του καλοκαιριού στην Thomas Cook

greek_islands600

«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού», είναι ο τίτλος άρθρου στην οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche που αναφέρεται στην φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, αυτές τις ημέρες οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι προχωρούν σε έναν ενδιάμεσο απολογισμό για το φετινό καλοκαίρι και η σημαντικότερη είδηση είναι εξής: η Ελλάδα, η οποία δεν είχε μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω απεργιών και διαδηλώσεων, αλλά και περιορισμένου αριθμού πτήσεων, επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών.

Όπως σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI Κρίστιαν Κλέμενς, οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ.

Μόνον η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος και για πρώτη φορά το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα.

Παρόμοια η εικόνα και στον μεγάλο ανταγωνιστή της TUI, την Thomas Cook. Μπορεί στον έτερο μεγάλο τουρ οπερέιτορ η ισπανική Μαγιόρκα να παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός, ωστόσο ακολουθούν άμεσα Τουρκία και Ελλάδα.

Όσον αφορά την Ελλάδα ειδικότερα, η απόλυτη τάση του καλοκαιριού στην Thomas Cook είναι φέτος η Κως και η Κέρκυρα. Λόγω της ζήτησης μάλιστα ο εν λόγω όμιλος επιμήκυνε την φετινή τουριστική περίοδο κατά τρεις εβδομάδες, προσφέροντας τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By