Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Ενδέχεται να μην εντοπιστούν όλες οι σοροί των θυμάτων της πτήσης MH17

«Δε μπορούμε να πούμε σήμερα με βεβαιότητα (…) πότε και ακόμα και εάν θα μπορέσουμε να περισυλλέξουμε τα πτώματα των 9 τελευταίων (θυμάτων)»

Mh17

Στο ενδεχόμενο να μην εντοπιστούν και να ανασυρθούν όλες οι σοροί των επιβατών του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών, που καταρρίφθηκε τον Ιούλιο ενώ πετούσε πάνω από τις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπερτ Κέντερς που επισκέφθηκε τον τόπο της συντριβής.

«Δε μπορούμε να πούμε σήμερα με βεβαιότητα (…) πότε και ακόμα και εάν θα μπορέσουμε να περισυλλέξουμε τα πτώματα των 9 τελευταίων (θυμάτων) όμως κάνουμε ό, τι μπορούμε, σε συνεννόηση με τις αρχές εδώ, προκειμένου να το καταφέρουμε» τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Άμστερνταμ- Σίπχολ με κατεύθυνση την Κουάλα Λουμπούρ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 298 ανθρώπων, τα 2/3 εκ των οποίων ήταν Ολλανδοί υπήκοοι, την 17η Ιουλίου.

«Σήμερα στείλαμε (προς τις χώρες προέλευσης των θυμάτων) 5 φέρετρα επιπλέον στα οποία έχουν τοποθετηθεί ανθρώπινα υπολείμματα» ανέφερε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, Ιγκόρ Μπαλούτα.

Ο Κέντερς δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένος» ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να περισυλλέξουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και να τα επαναπατρίσουν όμως εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι αδύνατο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό εξαιτίας της ευμετάβλητης κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By