Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ενισχύει την παρουσία της στην Αθήνα η Etihad Airways

Από τα τέλη του Μαΐου η απευθείας σύνδεση της Aegean Airilines με το Άμπου Ντάμπι 

Etihad Airways  and Alitalia

Η Etihad Airways, ο κολοσσός των αερομεταφορών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα αυξήσει τις εβδομαδιαίες πτήσεις της από Άμπου Ντάμπι προς Αθήνα από τις 2 Ιουλίου σε 10 από 7. Παράλληλα θα ενισχύσει και την συνεργασία της με τηνAegean Airlines.

Οι νέες πτήσεις θα παρέχουν επιπλέον ευκαιρίες σύνδεσης με την Aegean Airlines, την αεροπορική εταιρεία κοινού κωδικού, που ξεκινά απευθείας δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Άμπου Ντάμπι από τις 28 Μαΐου 2014.

Εκτός από την Αθήνα, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της ΕΥ, σε 16 προορισμούς που λειτουργεί η Aegean στην Ελλάδα όπως είναι τα νησιά, Κρήτη, Ρόδος και Σαντορίνη και σε προορισμούς στην Ευρώπη όπως είναι Λάρνακα, Μαδρίτη και Σόφια.

Η Aegean Airlines εκτός από την πτήση προς Άμπου Ντάμπι, θα τοποθετήσει τον κωδικό της, Α3, σε πτήσεις της Etihad Airways προς Σύδνεϋ, Μελβούρνη, Πέρθ, Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Γιοχάνεσμπουργκ. Κατόπιν ρυθμιστικών εγκρίσεων, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της στις νέες πτήσεις της Aegean σε Βαρκελώνη.

Επιπλέον, μεταξύ 1 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου, δύο από τις καθημερινές πτήσεις της Etihad Airways θα αναβαθμιστούν και πλέον θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος τύπου Airbus A330-200 που διαθέτει 254 θέσεις, αντικαθιστώντας το αεροσκάφος Airbus A321 χωρητικότητας 174 θέσεων που λειτουργεί τώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By