Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Ενοποίηση των εκδόσεων των Windows;

H Microsoft εργάζεται στην ενοποίηση των διαφόρων εκδόσεων των Windows

microsoft

Σιγά σιγά, οι προθέσεις της Microsoft σχετικά με το μέλλον των διαφορετικών εκδόσεων των Windows γίνονται πιο σαφής σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας.

Σε ομιλία της την περασμένη εβδομάδα η Julie Larson-Green, υπεύθυνη του τμήματος συσκευών της Microsoft έκανε σαφές ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω στην ενοποίηση των διαφορετικών εκδόσεων των Windows. Στη δήλωση της η Larson-Green ανέφερε συγκεκριμένα «Έχουμε το Windows Phone OS, τα Windows RT και την πλήρη έκδοση των Windows. Δε πρόκειται στο μέλλον να έχουμε τρία διαφορετικά λειτουργικά συστήματα».Σε παλιότερη του δήλωση, ο Terry Myerson, υψηλόβαθμο στέλεχος του τμήματος των Windows είχε δηλώσει ότι ότι τα Windows Phone αποτελεί το μέλλον των Windows RT, με τη Microsoft να δουλεύει πάνω στην ενοποίηση των app stores για τα Windows και τα Windows Phone. Το πρώτο μάλιστα βήμα έγινε πρόσφατα με την ενοποίηση της διαδικασία εγγραφής από τους προγραμματιστές οι οποίοι χρειάζονται πλέον μόνο μια συνδρομή για να ανεβάζουν τις εφαρμογές τους.

Σε πρόσθετες δηλώσεις της η Julie Larson-Green δήλωσε ότι «Στη Microsoft πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας κόσμος με μια ποιο φορητή πλατφόρμα στην οποία δεν υπάρχει το ρίσκο της αυτονομίας ή της ασφάλειας αν και έρχεται με κόστος την προσαρμοστικότητα».

Οι συσκευές που φοριούνται όπως ένα smartwatch είναι μέσα στα πλάνα της εταιρείας, με το στέλεχος της Microsoft να δηλώνει ότι οι αισθητήρες θα αποτελέσουν ένα σημαντικό μέρος για το πως σκέφτεται ο χρήστης το περιβάλλον, με ειδοποίηση αν το λεωφορείο του αργήσει ή αν έχει μείνει πίσω στο πρόγραμμα γυμναστικής. Μάλιστα η Microsoft πιστεύει ότι οι διάφοροι αισθητήρες αποτελούν το μέλλον στον τρόπο επικοινωνίας του χρήστη με τη συσκευή, αντικαθιστώντας το ποντίκι ή την οθόνη αφής και «γι” αυτό εστιάζουμε το τελευταίο καιρό σε ένα πιο φυσικό γραφικό περιβάλλον».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By