Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Εντοπίστηκε νέο κοίτασμα πετρελαίου στα ρηχά της Μαύρης Θάλασσας

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τις δοκιμές παραγωγής δείχνουν μια πιθανή παραγωγή 1.500-2.000 BOE ανά ημέρα

natural_gas_cyprus

Ημερήσια παραγωγική δυναμικότητα περίπου 1.500-2.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου (BOE) έδειξε η γεώτρηση εξερεύνησης υδρογονανθράκων που πραγματοποίησε στα ρηχά νερά της Μαύρης Θάλασσας ο ρουμανικός ενεργειακός όμιλος OMV Petrom.

Τα στοιχεία συνελέγησαν από την πλατφόρμα πετρελαίου “Marina 1”, 60 χιλιόμετρα από την ακτή, στο πεδίο Istria XVIII, σε βάθος περίπου 2.150 μέτρων κάτω από το βυθό της θάλασσας και με το βάθος του νερού στην περιοχή να υπολογίζεται περίπου σε 50 μέτρα. Οι πρώτες εκτιμήσεις από τις δοκιμές παραγωγής δείχνουν μια πιθανή παραγωγή 1.500-2.000 BOE ανά ημέρα. Το κόστος της γεώτρησης έφθασε σχεδόν τα 19 εκατ. ευρώ.

Κατά τους επόμενους μήνες η OMV Petrom θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα των ερευνών και θα κρίνει την εμπορική βιωσιμότητα της εξόρυξης, προκειμένου η γεώτρηση να δοθεί στην παραγωγή. Για την εκμετάλλευση της νέας δεξαμενής πετρελαίου θα πρέπει να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών άντλησης πετρελαίου. Η παραγωγή από το κοίτασμα Marina– αναλόγως και των αποφάσεων σχετικά με την εμπορική βιωσιμότητα- θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια.

“Η Μαύρη Θάλασσα είναι μια σημαντική περιοχή για την OMV Petrom, μια περιοχή που εξακολουθεί να παρουσιάζει δυνατότητες για νέες ανακαλύψεις. Επί του παρόντος, η παραγωγή από τα ρηχά νερά αποτελεί το 18% της παραγωγής υδρογονανθράκων της εταιρείας στη Ρουμανία. Έχουμε πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της έρευνας και της παραγωγής στα ρηχά νερά της Μαύρης Θάλασσας και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του υπεράκτιου τμήματος”, δήλωσε το αρμόδιο για τις επιχειρήσεις εξερεύνησης και παραγωγής μέλος του εκτελεστικού Συμβουλίου της OMV Petrom, Γκάμπριελ Σελίσκι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By