Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Εξοντωτικά πρόστιμα μετά την καταγγελία φιλόζωης….

Εξοντωτικά πρόστιμα μετά την καταγγελία φιλόζωης…

dog

Απίστευτα πρόστιμα είχε ως αποτέλεσμα η ”προσαγωγή” των δυο κυνηγών από το Λουτράκι που κρατούντο από τις οκτώ το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Χαλάστρας μετά από καταγγελία φιλόζωης κυρίας.

Το ”παράπτωμα” των δύο κυνηγών, (είναι οι Μάκης Δέδες και Μιχάλης Παλαιολόγος από το Λουτράκι) ήταν η μεταφορά των πέντε σκύλων με συρόμενο τρέιλερ-μπαγκαζιέρα!!!

Η …κράτηση των δυο κυνόφιλων έληξε αργά το μεσημέρι μετά από επτάωρη ταλαιπωρία-κράτηση και αφού πρώτα τους επιβλήθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ (!!!) για διάφορες αιτίες. Όπως π.χ. το ότι δεν είχαν μαζί τους τα βιβλιάρια υγείας των σκύλων τους!

Όπως φαίνεται αυτή η απίστευτη περιπέτεια των δυο κυνηγών, θα απασχολήσει για μεγάλο διάστημα την κυνηγετική κοινότητα μια και αυτή η υπόθεση αφορά όλους τους κυνηγούς. Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι πλέον όλοι οι κυνηγοί που μεταφέρουν το σκύλο τους μπαίνουν σε ομηρία μια και οποιοσδήποτε θα μπορεί να καταγγέλλει ένα κυνηγό που μεταφέρει τους σκύλους του με την μπαγκαζιέρα και αυτός να καταλήγει στα αστυνομικά τμήματα ως θύμα μιας παράλογης εκδικητικής ” ζωολατρικής” καταγγελτικής συμπεριφοράς.

Ήδη, μετά από παρέμβαση του Kynoclub.gr ο γνωστός κυνηγός και κυνόφιλος κος Αθανάσιος Παπαγεωργίου, δικηγόρος Αθηνών όπως και η Στ”  Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης Μακεδονίας δια του προέδρου της κ Νίκου Καλογεράκου και της νομικής της συμβούλου κας Σοφίας Μαϊλιάνη προσπάθησαν να βοηθήσουν τους δυο κυνηγούς. Όμως δεν αρκεί αυτό.

Η ενεργοποίηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στις οποίες ανήκουν μέσω του Κ. Σ. Κορίνθου οι δυο κυνηγοί είναι επιβεβλημένη. Πέρα από την αντικειμενική αδυναμία καταβολής των εξοντωτικών (και κυρίως αδικαιολόγητων) προστίμων οι δυο κυνηγοί είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για την δικαίωσή τους και σε αυτό πρέπει να προστρέξει σύσσωμη η κυνηγετική οικογένεια για ευνόητους λόγους…

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιβλήθηκε πρόστιμο για τρείς σκύλους που δεν έφεραν μικροτσίπ χωρίς όμως αυτό να αποδειχτεί διότι απλούστατα δεν τους έγινε καν έλεγχος με ”σκανάρισμα”!!!

ΠΗΓΗ: kynoclub.gr

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By