Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Στο τραπέζι η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση τρόικας- Λυκουρέντζου -Αυξάνεται η «μαύρη τρύπα» του ταμείου

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Νέα μέτρα εν” όψει για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς η «μαύρη τρύπα» του ταμείου αυξάνεται συνεχώς και μεγαλώνει η πίεση από την τρόικα.  Οι φουσκωμένες δαπάνες στις παρακλινικές εξετάσεις και τα συσσωρευμένα χρέη του, είναι τα βασικά «αγκάθια» για το υπουργείο Υγείας.

Μετά την σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, τόνισε:

«Όπως πάντα η συνεργασία μας υπήρξε αποδοτική και χρήσιμη. Οι συνομιλητές μας διαπίστωσαν ουσιαστική και σημαντική πρόοδο σε πολλούς τομείς της υγείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των νοσοκομείων, στις προμήθειες και στις δαπάνες γενικότερα και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Tα νοσοκομεία του ΕΣΥ τηρούν τους «σφιχτούς» προϋπολογισμούς, με αποτέλεσμα να μην αναμένεται ούτε φέτος εκτροχιασμός από τον στόχο – έχει «κλειδώσει» στα 2 δις ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια σημαντικά ακόμη θέματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το ζήτημα των δαπανών, οι οποίες προκαλούνται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Σ’ αυτό το ζήτημα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις, να υιοθετήσουμε ιδέες ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί έλλειμμα σημαντικό στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By