Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Επέστρεψαν δώδεκα Κύπριοι από την Λιβύη

Με τη φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού «Σαλαμίς»

libya-oil

Δώδεκα Κύπριοι επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στην πατρίδα τους, μέσω Αθηνών, με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, από την Τρίπολη της Λιβύης, με τη φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού «Σαλαμίς«.

Άλλοι δύο Κύπριοι, που είχαν αποφασίσει να παραμείνουν στην Λιβύη,τελικά αναχώρησαν σήμερα από τη Μιζράτα, και βρίσκονται στην Τύνιδα από όπου αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο, μέσω Ρώμης.

Σε δηλώσεις του ο Μιχαήλ Μιχαηλίδης είπε ότι «είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά το τι θα γίνει μετά εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε».

Σε ερώτηση κατά πόσον κινδύνευσαν οι Κύπριοι στη Λιβύη απάντησε: «όχι δεν κινδύνευσα εγώ προσωπικά διότι φύγαμε με πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που μας πήρε από την Τρίπολη και σήμερα το πρωί πήγαμε στον Πειραιά. Δεν πλησιάσαμε κοντά στη περιοχή όπου γίνονται οι συγκρούσεις».

Πάντως, το Κυπριακό ΥΠΕΞ ανησυχεί για όσους Κυπρίους παραμένουν στην Αραβική χώρα και κυρίως για όσους βρίσκονται εκεί για επαγγελματικούς λόγους.

Παρόλο που οι μόνιμοι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη Λιβύη διαβεβαιώνουν πως είναι ασφαλείς, ο προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείο Εξωτερικών, Χάρης Μορίτσης, σημείωσε ότι, εφόσον αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, ο βαθμός συνδρομής του Τμήματος, θα καθοριστεί από τις επικρατούσες συνθήκες.

By