Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Επιστολές Μητροπολιτών κατά των διατάξεων για τους ομοφυλόφιλους στο αντιρατσιστικό

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προς Αντώνη Σαμαρά: «Πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή Σας για μερικούς ακόμη μήνες Πρωθυπουργίας»

serafeim600_271113

Για την επαναφορά του αντιρατσιστικού νόμου με αφορμή τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό για τους ομοφυλόφιλους, επιστολές έστειλαν στον πρωθυπουργό έστειλαν διαμαρτυρόμενοι πέντε Μητροπολίτες.

Πρώτος έστειλε χτες, Πέμπτη, επιστολή ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή Σας για μερικούς ακόμη μήνες Πρωθυπουργίας». Έπειτα ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, γνωστός και για τις αναφορές του στο «τριφασικό ρεύμα» που εκπέμπει το ράσο του, έστειλε επιστολή κάνοντας λόγο για «άθλιο και ελλεινό νόμο», για εφαρμογή «δια νόμου μιας τέτοιας στυγνής δικτατορίας, η οποία θα μας απαγορεύει να ονομάσουμε τα «σύκα-σύκα» και τη «σκάφη-σκάφη’». Υποστηρίζει, δε, ότι με τον νόμο αυτό θα θεωρούνται ρατσιστές οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και ο απόστολος Παύλος.

Τη σκυτάλη πήρε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας ο οποίος διαμήνυσε «ότι και αν – ο μη γένοιτο – ψηφισθή το εν λόγω νομοσχέδιο, θα συνεχίσω να ομιλώ και να στηλιτεύω την γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων, όπως επίσης να αρνούμαι οιανδήποτε σεξουαλική διαστροφή, ακολουθώντας το ιερό Ευαγγέλιο και το ιερό Πηδάλιο, για την προάσπιση των οποίων η Εκκλησία με κατέστησε Επίσκοπο. Συμβιβασμούς με την αρχιερατική μου συνείδηση δεν έκανα μέχρι τώρα και, συν Θεώ, δεν θα κάνω και στο μέλλον».

Τελευταίοι οι Μητροπολίτες Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ υποστηρίζοντας, σύμφωνα με το romfea.gr, ότι «με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο κυριολεκτικά ανοίγει ο ασκός του Αιόλου καθώς θα μπορεί να κολάζεται ποινικά και όχι μόνο η πράξις αλλά και η έκφρασις γνώμης».

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By