Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Ερντογάν: Μάχη για ειρήνη με τους Κούρδους έως την τελευταία μου πνοή

«Έχω εναποθέσει όλο μου το είναι στην ειρηνευτική διαδικασία. Έχω εναποθέσει το πνεύμα μου και την καρδιά μου»

erdogan

«Έχω εναποθέσει όλο μου το είναι στην ειρηνευτική διαδικασία. Έχω εναποθέσει το πνεύμα μου και την καρδιά μου. Και θα συνεχίσω να μάχομαι έως την τελευταία μου πνοή διότι γνωρίζω ότι το έθνος με στηρίζει» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του αναφορικά με την ειρηνευτική διδακασία με τους Κούρδους της Τουρκίας.

Από τη Δευτέρα το βράδυ βίαιες διαδηλώσεις συγκλονίζουν την Τουρκία και κυρίως τις περιοχές στα νοτιοανατολικά όπου ζουν στην πλειονότητά τους κουρδικοί πληθυσμοί, με αποτέλεσμα τον θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό 360, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Οι Κούρδοι της Τουρκίας κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο να επέμβει στρατιωτικά προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην κουρδική πόλη της Συρίας, Κομπάνι, την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε εκ νέου σήμερα τους επικριτές της ειρηνευτικής διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ότι χρησιμοποιούν τη μάχη στο Κομπάνι για την οδηγήσουν σε αποτυχία.

«Όμως η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που καθορίζει την πολιτική της στο εσωτερικό και το εξωτερικό σε σχέση με τις εχθροπραξίες που διαπράττουν συμμορίες και τρομοκράτες» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που παρεκκλίνει από την πορεία της φοβούμενη τις διαδηλώσεις στους δρόμους», ανέφερε ο Ερντογάν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By